Enterprise Cloud

Enterprise Cloud

Het netwerk schalen voor persoonlijke video vergader ofwel persoonlijke ’telepresence’ gebruik voor de multinationals van vandaag.

Vidyo houdt zich onafgebroken bezig met HD-videoconferentie technologie die dynamisch en schaalbaar is zonder op de kwaliteit in te boeten. We hebben gezien hoe video vergaderen de interacties tussen tijdzones en afstanden verbetert en de volledige meerwaarde het traditionele prijs/prestatiemodel overstijgt.

Terwijl in het verleden op MCU gebaseerde zaalsystemen het meest gebruikte implementatiemodel waren, is het schalen van deze oplossingen een kostbare zaak, zijn ze afhankelijk van dure QoS-netwerken en zijn er vooraf geplande reserveringen en coördinatie nodig voor succesvolle vergaderingen.

Er is duidelijk behoefte aan een nieuw dynamisch en schaalbaar video vergader model voor de verwachte groei van de videovergadering in de moderne web gedreven, mobiele en on-demand wereld.

Gartner schat dat tegen 2015 er 200.000.000 desktop-eindpunten zullen zijn – een 1000-voudige stijging in slechts vier jaar – en deze voorspelling houdt geen rekening met tablet- en smartphone videocall gebruik. De vraag naar moderne desktop video vergader toepassing houdt in dat grotere groepen gebruikers zich richten op het samenwerken vanaf een groot aantal verschillende locaties en gebruik maken van het internet of 3G/4G-draadloze wifi netwerken.

Er is ook een groeiende behoefte aan het beheren van de bandbreedte in een uiterst gevarieerde en gedistribueerde omgeving, en Vidyo heeft hiervoor het antwoord.

VidyoRouter™ Cloud-editie schaalt naar duizenden eindpunten en optimaliseert het WAN-bandbreedtegebruik door het lokaliseren van verkeer met behulp van een gedistribueerd netwerk van VidyoRouters, waarbij de hoeveelheid verkeer over het WAN wordt verminderd.

De video van iedere deelnemer wordt efficiënt geaggregeerd en verzonden in plaats van onnodig te worden gedupliceerd. De VidyoRouter Cloud-editie is een belangrijke stap voorwaarts in de videoconferentie-infrastructuur die al deze belangrijke succesfactoren voor het schalen van visuele communicatie binnen organisaties van iedere grootte waarmaakt.